dinsdag 18 december 2007

Brief van St. Kind en Toekomst aan U




Dit is de brief die wij van Stichting Kind en Toekomst hebben ontvangen, gericht aan naaste familie, vrienden en bekenden:

Help ons wennen en hechten!

Als naaste familie, vrienden en bekenden heeft u ongetwijfeld meegeleefd met deze ouders in de wachtperiode tot het adoptiekind daadwerkelijk in dit gezin kon worden opgenomen.

Nu het kindje bijna gaat komen, willen we u vragen deze ouders te ondersteunen in het opbouwen van de relatie met hun kind, maar nog meer met het opbouwen van de relatie van het kind naar de nieuwe papa en mama!

Voor het kind moet alles nog beginnen, het heeft al een eigen periode achter de rug. Ze gaat mee naar Nederland, haar nieuwe thuis. Het kind weet niet wat het allemaal overkomt, snapt er niets van. Heeft helemaal geen idee wat het woord pappa of mamma inhoudt, kortom de wereld staat op zijn kop voor dit kind!

Hoe kunt u dit kindje helpen te leren wie haar pappa en mamma nu is?

Door de eerste drie maanden afstand te houden! Neem het kind niet op schoot, ook niet als het kindje naar u toe zou kruipen of lopen. Geef het niets! Mocht u een cadeautje hebben voor het kind, geef dit dan aan Mitzy of Raymond, zodat zij het aan hun dochtertje kunnen geven.

Langzaam maar zeker gaat zo'n kind dan merken: "Oh, van die mevrouw of meneer moet ik het dus hebben, dus daarom heten zij pappa en mamma, die horen dus bij mij en ik hoor bij hen". Het is een moeizaam proces voor het kind, want in feite moet het leren op een kunstmatige manier éénkennig te worden, iets wat een kind dat in een veilig gezin wordt geboren op natuurlijke manier wordt.

Wat als u zich niet aan ons verzoek houdt? Dan heeft dit kind een verhoogde kans in de puberteit een "vlinder" te worden. Hij/zij vindt heel veel mensen en leeftijdsgenoten leuk, maar heeft geen hartsvriendin of boezemvriend. Het kind heeft niet geleerd zich aan één bepaalde persoon te hechten. U kunt zich dan ook voorstellen dat het voor de hand ligt, dat in zo’n situatie later ook mislukte relaties en huwelijken te verwachten zijn bij deze kinderen.

Wij zijn ervan overtuigd dat niemand dit een kind toewenst. Onze dringende vraag is dan ook: helpt u deze ouders te ondersteunen, om van hun kindje, een veilig gehecht mensje te maken!!

(website Stichting Kind en Toekomst: zie link)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Terwijl ik hier mijn computer afsluit om vandaag lekker wat vroeger naar huis te gaan, zijn jullie vermoedelijk al bij jullie eindbestemming.

Hoe is het gegaan in dat kleine vliegtuigje? Mitzy ik hoop dat je zoveel uitkeek naar morgen dat je niks meer hebt gevoelt van je vliegangst.

Nu nog samen bijkomen van de lange reis. Ik ben benieuwd of jullie vanavond nog een oog dicht doen. Morgen begint dan de eerste dag van een nieuw deel van jullie leven!

Dikke kus, Elsbeth

Anoniem zei

Dit mooie gedichtje kwam ik vandaag tegen:

One last day to travel
One last way to go
One more day to forever
Just to let you know
The wait is finally over
The journey now is through
And now this comes to let you know
Dreams really do come true

Liefs,

Astrid

Anoniem zei

Raymond en Mitzy,
Gefeliciteerd met jullie kindje. Het is een zeer verantwoordelijke taak en we hebben er alle vertrouwen in dat jullie daar heel goed mee omgaan. Bedankt voor jullie uitleg en we horen graag van jullie wanneer we Joy mogen zien. In the mean time veel plezier met haar en vooral zorg goed voor haar. Wij wensen haar een gelukkig leven toe samen met jullie.

Tahir, Jeannette, Reza en Sabrina